18 Nisan 2014 Cuma

Like it, Pin it, Tweet it and Then Buy it!

Sosyal medyayı etkin kullanan mağazalara bayılıyorum, bunlardan biraz da Türkiye'de görsek keşke. Bilindiği üzere bugünün insanları daha çok özel hayatı olmak üzere, gördüğünü, sevdiğini sosyal medyada daha çok paylaşmakta. Bu davranışı alışverişe çıktıklarında da sürdürmekte, beğendikleri ya da almak istedikleri ürünleri  arkadaşlarıyla anında paylaşmaktalar. Eskiden olsa, özellikle kızlar, ayakkabı mı yoksa kaban mı alacaklarına dair karar vermelerine yardımcı olsunlar diye yanlarında arkadaşlarını mağazalara sürüklerken, şimdi kimseyi götürmek zorunda değiller, çünkü karar vermelerine yardımcı olacak milyonlar var.

Nine West
How i love these stores that use social media so effectively. I wish i could see more of these here in Turkey.
As you know in today's world people are most likely to share their experiences, more of their personal lives. But in this case when go shopping, they keep on doing it, they share what they like or want to buy. Before this, they used to go shopping with their friends to make a decision, whether to buy a pair of shoes or a coat. But now they don't need to bring any friend, they already got millions to take a view.

Bazı markalar hızlı adımı attı ve sosyal medyayı mağazalarına getirdi. Şimdi insanlar alışverişin yanında, mağazalarda olmaktan da büyük zevk alıyor. Dolayısıyla orada daha çok kalıyor, beğeniyor, pinliyor, tweet atıyor ve sonunda o ürünü alıyor ve başkalarının da almak istemesine neden oluyor. Alışverişte büyük değişim!

Some brands made the quick move and brought the social media to their stores. Now people are not only shopping, but they enjoying their time there. That makes them stay, share, pin, tweet and then buy the product and make people want to buy that product. What a transformation in shopping :)

Marc Jacobs – Daisy Marc Jacobs Tweet Shop
Nordstrom – ‘Most Pinned’ Shoes

Topshop – Virtual Reality Fashion Show

Please click here to see my previous social media in stores post:
http://brandomdecisions.blogspot.com.tr/2012/06/sen-facebooktan-begen-ben-satn-alrm.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder