6 Haziran 2012 Çarşamba

Black Friday Madness


Bugün tam da alışverişten gelmişken ve sadece saat 2'ye kadar olan %20 indirimle karşılaştığım için sevinirken, aldığım üç parça kıyafetin de (indirim olmasına rağmen) beklediğimden fazla tutması, hayatın iyiden iyiye pahalılaştığı konusunda beni ikna etti. Bu sadece kıyafet konusunda da değil, bir tabak yemek yediğinizde artık 20 tl'den aşağı hesap ödemez olduk. Böyle olunca konuyla tam da ilgili bir etkinlikle karşılaştım: Huzurlarınızda Kara Cuma!

Today i'm really convinced that life got expensive and i was really happy when i  went  to shopping and caught a sale just until 2 p.m! But still after buying 3 pieces of clothes (even there was a sale) it cost too much. And this is not happening only in clothing anymore, when we eat a plate of dish, we can't get  out before paying at least 20 liras. Then, when the situation is like that, i found out an event: It's Black Friday Sales everybody!





Fotoğraflardan da gördüğünüz üzere, bu gerçek bir alışveriş çılgınlığı. Biliyorum tam da tatil öncesi yapıyorlar bu indirimleri ama birilerini tekmelemek ya da onların üstüne basmak mı size daha çok şey aldıracak? O zaman almayın daha iyi. Ancak bu davranışı açıklayan çok güzel bir mizah olgusu var: " Bu tam da televizyonun size yapmanız gerektiğini söylediği gibi." Ne yazık ki tüketici toplum azıcık indirim için her şeyi yapar.

As you can see from the pictures, it's a real shopping madness. And i got that, it's right before holiday but kicking, fighting, stepping on someone will make you buy more? Then don't buy at all! But as in some comic said "It's what Tv told you so." Unfortunately consumer society will do anything to get some discounted price. 


Mağaza önlerinde kamp kurulacak kadar mı tüketici olduk? Ne zaman olduk, niye olduk? Hayat pahalılaştı diye boşuna demiyorum, ama bu yönlendirmeye karşı dik durabilmek en önemlisi. Gördüğünüz ya da izlediğiniz her şeye inanmayın. Sizleri orada sabahlatacak kadar nasıl bir hayat tarzına inandınız acaba?

Are we became as consumer as we camp outside of the stores? When did we become that way and why? I don't just say "life became expensive", i mean it. But we should stay straight against all the subconcious routing. Don't believe in everything you see or watch. I mean which life style are you believed in, that made you stay outside until the dawn?  






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder